Få hjälp att överklaga beslut

Få hjälp att överklaga beslut

Vi hjälper dig att överklaga myndigheters beslut. 

Avslag från försäkringsbolag överklaga: Om ett försäkringsbolag avslår din ansökan om ersättning kan du överklaga beslutet. Detta innebär att du begär en omprövning av beslutet, ofta genom att lämna in ytterligare bevis eller argument som stödjer ditt krav 

Avslag från kommunen överklaga: Om kommunen avslår din ansökan om exempelvis bygglov eller ekonomiskt bistånd kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Du måste då skriftligen ange vilket beslut du överklagar och varför du anser att beslutet är felaktigt.

Avslag från migrationsverket: Om Migrationsverket avslår din ansökan om uppehållstillstånd eller asyl kan du överklaga beslutet till migrationsdomstolen. Överklagandet måste lämnas in inom en viss tidsfrist och ska innehålla skälen till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Avslag från polisen överklaga: Om polisen avslår din ansökan om exempelvis vapenlicens eller tillstånd för allmän sammankomst kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför beslutet bör ändras.

Avslag på adoption överklaga: Om din ansökan om adoption avslås kan du överklaga beslutet till tingsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Avslag på anhöriginvandring överklaga: Om Migrationsverket avslår din ansökan om anhöriginvandring kan du överklaga beslutet till migrationsdomstolen. Överklagandet ska innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt och eventuellt nya bevis.

Avslag på bostadsanpassningsbidrag: Om kommunen avslår din ansökan om bostadsanpassningsbidrag kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt

Avslag på dispens för naturreservat: Om din ansökan om dispens för att utföra åtgärder inom ett naturreservat avslås kan du överklaga beslutet till mark- och miljödomstolen. Överklagandet ska innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Avslag på ekonomiskt bistånd överklaga: Om socialtjänsten avslår din ansökan om ekonomiskt bistånd kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Avslag på försörjningsstöd: Om din ansökan om försörjningsstöd avslås kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Avslag på hemtjänst överklaga: Om kommunen avslår din ansökan om hemtjänst kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Behov av överklagan: Behovet av att överklaga uppstår när du anser att ett beslut är felaktigt eller orättvist. Överklagandet ger dig möjlighet att få beslutet omprövat av en högre instans.

Beslut från tillsynsmyndighet överklaga: Om en tillsynsmyndighet, som exempelvis Arbetsmiljöverket, fattar ett beslut som du anser är felaktigt kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt 195.1195.2.

Beslut om uppsägning av arrende: Om du får ett beslut om uppsägning av arrende kan du överklaga beslutet till arrendenämnden. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Beslut om vräkning överklaga: Om du får ett beslut om vräkning kan du överklaga beslutet till hyresnämnden. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Boende och umgänge: Frågor om boende och umgänge rör ofta vårdnadstvister där föräldrar inte kan enas om var barnet ska bo och hur umgänget ska se ut. Dessa frågor kan avgöras av tingsrätten.

Felaktig parkeringsanmärkning överklaga: Om du anser att en parkeringsanmärkning är felaktig kan du överklaga beslutet till polisen. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att anmärkningen är felaktig.

Felaktigt beslut om skolval överklaga: Om du anser att ett beslut om skolval är felaktigt kan du överklaga beslutet till skolväsendets överklagandenämnd. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Försäkringskassan har nekat ansökan överklaga: Om Försäkringskassan avslår din ansökan om exempelvis sjukpenning eller föräldrapenning kan du överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp att överklaga avslag på arbetstillstånd: Om din ansökan om arbetstillstånd avslås kan du få hjälp av en advokat eller annan juridisk expert att överklaga beslutet till migrationsdomstolen. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp att överklaga beslut om adoption: Om din ansökan om adoption avslås kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till tingsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt

Hjälp att överklaga CSN beslut: Om CSN avslår din ansökan om studiemedel kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp att överklaga migrationsverkets beslut: Om Migrationsverket avslår din ansökan om uppehållstillstånd kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till migrationsdomstolen. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp att överklaga transportstyrelsens beslut: Om Transportstyrelsen avslår din ansökan om exempelvis körkortstillstånd kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp med att få tillbaka körkortet: Om ditt körkort har återkallats kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp med att överklaga a-kassans beslut: Om a-kassan avslår din ansökan om arbetslöshetsersättning kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp med att överklaga bygglovsbeslut: Om kommunen avslår din ansökan om bygglov kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till länsstyrelsen. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp med att överklaga länsstyrelsens beslut: Om länsstyrelsen fattar ett beslut som du anser är felaktigt kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till mark- och miljödomstolen. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Hjälp med avslag på LSS-insatser: Om din ansökan om LSS-insatser avslås kan du få hjälp av en advokat att överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Överklagandet ska vara skriftligt och innehålla en motivering till varför du anser att beslutet är felaktigt.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt rådgivningssamtal

Tel: 0704-185593